Grans reptes i ultres: Mia Alonso, membre de l'equip Corremonts-sportHG, ens comparteix la seva crònica de la Transgrancanaria 2014

Enviada per administrador el 06/Mar/2014 - 23:04

Fontanales (Gran Canària), del 28 de febrer a 2 de març - Aquest cap de setmana passat la illa de Les Palmas de Gran Canària es va convertir per un cap de setmana en la capital del Trail running. Prop de 3.000 corredors de 40 nacionalitats diferents varen participar a la The North Face Transgrancanaria.

La Transgrancanaria presenta cinc modalitats per adaptar-se a la necessitat de tots els corredors. La prova reina la TransGC de 125km, la Advanced de 82Km, la Maratón de 44Km, la starter de 30Km i la Promo de 17Km.

El recorregut de la cursa transcorre per uns dels paratges naturals més destacats de Gran Canària. Travessa tota la illa d'Oest a Sud, passant per terrenys humits i verds, per muntanyes escarpades, rocoses i seques, i fins arribar al mar.
Aquest any la cursa comptava amb un cartell de corredors de luxe. Corredors internacionals de la talla de Scott Jurek, Timothy Oslon, Ryan Sandes, Sebastien Chaigneu, Philipp Reiter, Francesca Canepa, Fernanda Maciel. Corredors Nacionals tals com Nerea Martinez, Javi Dominguez, Yeray Duran, Zigor Iturrieta. Passant per corredors Catalans d'altíssim nivell com, Núria Picas, Arnau Julià, Pau Bartoló, Gerard Morales, Judit Franch. Tots ells dividits majoritàriament en les modalitats TransGC i Advanced.

Va ser un cap de setmana assolellat. Un cap de setmana amb temperatures altes. Durant la nit del divendres, els corredors de la prova reina (TransGC) van trobar-se amb zones de boira i en moments de pluja. A primera hora del dissabte al nord de l'illa presentava un cel ennuvolat i mig plujós. A mesura que va avançar el dia el sol va sortir i la temperatura va pujar progressivament. Fins el punt d'arribar a temperatures de 28 graus al Sur de l'illa.

Amb preses ens col·loquem darrera l'arc de sortida. L'autobús que ens portava de Maspalomas fins a Fontanales (punt de sortida) arriba just 10 minuts abans del tret de sortida. Amb l'Isaac Romero (company d'equip) i l'Isaac Torija ens desitgem sort, i gas.

Participo a la prova Advanced. M'esperen 82km i un desnivell positiu de més de 4.000 metres. Porto tot el recorregut de la cursa estudiat el 100%. Distàncies entre avituallaments, desnivells, terreny, etc. Estic molt mentalitzat de com haig d'actuar a cada moment. La tàctica que m'he plantejat de la cursa es ben senzilla, regular molt els primers 50km, i prémer gas els últims 32km si em queden forces.

La tàctica anava sobre el previst. Vaig regular molt els primers 50km. Gaudint molt de cada segon, gaudint moli i molt dels paisatges, del bon ambient, de la gent que animava. Vaig arribar el km 50 amb molta força. A partir d'aquí era el moment de prémer una mica més el gas. Passats 10 km, al km 60 aproximadament, les cames em van començar a fer molt de mal. Les cames les tenia molt dures, autèntics pals. Els intents de rampes per totes les cames eren constantment. Aquest fet em va obligar a baixar molt el ritme, fins el punt de caminar en trams perfectament corribles. Els últims vint-i-pico km's vaig patir de valent. Finalment el cap de 11 hores i 49 minuts vaig travessar l'arc d'arribada, situat en el far de Masapalomas amb una bona claca de gent animant!

Molt content d'haver participat a la Transgrancanaria. Content amb el resultat final, i content de les bones sensacions que he tingut sobretot els primers Km's de la cursa. Content d'haver compartit aquest viatge amb l'Isaac Romero (felicitats també per la gran cursa), i de formar part d'un bon equip Corremonts-SportHG.

Ara toca recuperar i agafar forces per els propers objectius.