Grans reptes i ultres: Es presenta a Barcelona la Volta Cerdanya Ultrafons 2014

Enviada per administrador el 07/Mar/2014 - 19:42

Barcelona, 6 de març de 2014 - La periodista Helena Garcia Melero ha conduït aquest dijous la presentació a Barcelona de la tercera edició de la Volta Cerdanya Ultrafons, que tindrà lloc a principis de juny. La pròpia Helena va participar l'any passat a la cursa de 15km. Després de l'èxit de les dues anteriors edicions, la VCUF 2014 pretén convertir-se en una cita de referència a nivell nacional i internacional.

Aquest any hi haurà sis curses, dues més que l'any passat: quatre de diferents distàncies (214km, 87km, 37km i 13km), una cronoescalada de 1.400m de desnivell positiu i una cursa solidària inclusiva. A més serà l'escenari dels Campionats de Catalunya d'Ultraresistència i prova de la recentment creada Spain Ultra Cup.
La VCUF adquireix un fort caràcter solidari amb aquesta nova cursa i la subhasta de dorsals solidaris i objectes firmats per figures mundials del trailrunning, com Kilian Jornet, Anna Frost o Núria Picas, a més de la difusió per internet d'una sèrie de vídeos. La recaptació anirà destinada a la Fundació Itinerarium, que treballa amb persones discapacitades, i l'Associació Debra que ho fa amb persones afectades per la malaltia minoritària pell de papallona.

Durant els dies entre les curses tindrà lloc la Setmana Internacional del Senderisme i el Running, que acostarà la muntanya ceretana a tots els públics, amb activitats lúdiques i esportives per a descobrir el patrimoni natural i la gastronomia de la comarca. Paral·lelament tindrà lloc el Saló del Senderisme i Running a Puigcerdà que reunirà les principals marques del sector.

Una altra de les novetats és l'organització de curses infantils per a transmetre als més petits els valors dels quals Kilian fa bandera.

La VCUF vol ser més que una cursa de muntanya i considera un valor afegit tot el que està organitzant al voltant de la competició.

Crèdit de les fotos: Gael Piguillem