BTT  Circular al Pedraforca amb btt

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 11220
Vegades que s'ha descarregat el track: 3044
El Pedraforca és una muntanya mítica que sempre ve de gust contemplar. La ruta proposada és una ruta circular al voltant d'aquest massís que ens permetrà gaudir de la vista dels diferents vessants que el cim ens ofereix. Aquestes vistes seran la major recompensa d'una volta durant la qual haurem de superar diversos colls que posaran a prova les nostres cames. Les fonts que trobarem durant el recorregut i la possibilitat de fer parada als pobles que enllaçarem ajudaran a alleugerir l'esforç.
r1146.jpg r1147.jpg r1148.jpg r1149.jpg r1150.jpg r1151.jpg r1152.jpg r1153.jpg r1154.jpg r1155.jpg r1156.jpg r1157.jpg r1158.jpg

Sortim de Saldes cap a la carretera, que seguim en direcció Berga. Després de creuar un primer pont, just abans de la gasolinera de Saldes ens desviem a l'esquerra per una pista senyalitzada cap al Gresolet. Al principi la pista baixa i té alguns trencants, ja que hi ha diverses cases en aquest primer tram. Nosaltres anirem sempre per la pista principal seguint els indicadors del Gresolet. Arribarem a nivell de riu i a partir d'aquí començarem a remuntar seguint el curs de la riera de Gresolet. El camí avança per un terreny engorjat fins a un revolt a l'esquerra on ens separem del torrent just abans d'arribar al Santuari i al refugi del Gresolet. Aigua i àrea de pícnic. Continuarem pedalant per la pista que avança fent algunes marrades dins d'un agraït bosc de fageda fins a situar-nos al peu de la serra del Cadí, al coll de Bauma, des d'on podríem baixar cap a Bagà. Nosaltres seguirem a l'esquerra per la pista que ressegueix tota la serra del Cadí. En aquest tram les vistes sobre el Pedraforca són impressionants, i també tindrem una bona perspectiva de tota la serra de Busa. La pujada és en algun tram força valenta fins arribar al coll de Torn, punt des d'on finalment començarem a baixar. Passarem pel coll de les Bassotes, on arriba el camí que ve del pas dels Gosolans, i al cap de poc arribarem al Colell, on arriba la pista que ve del mirador del Gresolet, sota el refugi Lluís Estasen. Al Colell deixem la pista per baixar en direcció nordoest per un camí una mica tècnic que baixa entremig del prat seguint la direcció d'un torrent (indicadors de la Volta al Cadí amb btt). Més endavant el camí es converteix en una pista i obviem algun petit trencall fins arribar a la carretera de Gòsol a Josa de Cadí. La seguim a la dreta de baixada durant 9 kms., passant per Josa de Cadí fins a Tuixén. En aquest punt començarem a seguir la carretera a l'esquerra en direcció a Sant Llorenç dels Morunys, però la deixarem un cop ja hàgim deixat la població enrere, en un punt on hi ha una pista a l'esquerra en un revolt després de creuar un pont i al costat d'una font. Seguirem els rètols d'una àrea de pícnic i de la volta btt número 26. Superada l'àrea recreativa la pista empitjora una mica i deixem la ruta btt senyalitzada que se'n va per un trencant a la dreta en direcció al coll de Port. Nosaltres continuem recte tenint com a referència unes línies elèctriques que passen just pel coll de Mola on nosaltres ens adrecem. La pujada és forta i constant, i cap al final fa un parell de marrades. Arribem al coll de Mola des d'on podem tornar a gaudir del Pedraforca, ara amb una perspectiva clara de l'enforcadura. Seguint la mateixa pista comencem a baixar amb la visió de Gòsol i del Pedraforca davant. Ja força avall trobem un trencant que deixem a la dreta i per terreny més pla arribem a l'entrada de Gòsol. No cal creuar la població pel mig. La voregem per la dreta per anar a buscar la carretera cap a Saldes, que seguirem durant 8 kms. fins al punt d'inici de la ruta.

Punt de sortida Saldes
Accés al punt de sortida Des de carretera de Berga al Tunel de Cadí, una mica abans de Guardiola de Berguedà, agafeu el trencall cap a la població de Saldes, punt de sortida de la ruta.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: La ruta transcorre majoritàriament per pistes còmodes. La baixada des del Colell fins a la carretera de Josa de Cadí és tècnica en el primer tram. La pujada fins al coll de Mola és una mica pedregosa a partir de la meitat de la pujada. Pujades llargues i continuades, però sense rampes. Aigua a diferents punts de l'itinerari i servei de bar i restauració a les diferents poblacions per on es passa.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.910 m
Desnivell positiu: 1.800 m
Durada: 6 hores
Distància recorreguda: 59 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Serra del Cadí-Pedraforca. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any excepte l'hivern, ja que les pistes estan cobertes de neu.
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.