Notícies

Kilian Jornet i Mireia Miró Campions d'Espanya d'Esquí de Muntanya

Enviada per administrador el 15/Gen/2012 - 22:06

Imatge 0 per Kilian Jornet i Mireia Miró Campions d'Espanya d'Esquí de Muntanya
Kilian Jornet s'ha endut la victòria en el Campionat d’Espanya d'Esquí de Muntanya Individual, disputat aquest diumenge pels voltants de l'estació d'esquí de Boí Taüll

La Mireia Miró revalida el títol de Campiona d'Espanya per cinquè any consecutiu

La mala sort fa la guitza al Marc Pinsach que per ben poc no aconsegueix fer podi

Avui a les 8.45 s'ha fet la sortida al Campionat d'Espanya Individual a Boí en un dia en què la meteorologia ha acompanyat, encara que a primera hora feia un vent força fred. El sol que ha estat present en tot moment, la mica de fred i la inversió tèrmica, han propiciat que la neu estigués en bones condicions.

L'itinerari ha estat espectacular i ha passat per les zones de Moró, Sant Martí i Llevata, entre altres, amb l'inici en els 2.050 metres i el final en els 2.750 metres.

En categoria masculina la prova ha consistit amb un recorregut molt tècnic de 1.900 metres de desnivell positiu i amb canvis constants. El Kilian Jornet i el Marc Pinsach han imposat un ritme molt fort i constant des de la primera pujada, mostrant les seves credencials de cara els grans compromisos. Finalment el títol de Campió d'Espanya se l'ha emportat el Kilian, amb un temps 2 hores i 4 minuts. El subcampió ha estat el Marc Solà, amb un temps de 2 hores 6 minuts i 29 segons, i en tercera posició ha entrat el Miguel Caballero, amb 2 hores 12 minuts i 52 segons.

El Kilian ha pogut demostrar el seu bon estat de forma i ha dominat la prova des de la primera pujada. A partir de llavors només ha hagut de concentrar-se en no cometre cap errada i en mantenir la distància. Igualment no amagava que "m'he trobat una mica cansat, ahir vam tenir un llarg viatge amb cotxe i el cansament també l’he notat de les setmanes d'entrenament que he estat fent". No obstant això, l'atleta d'Atomic ha demostrat aquest matí la classe que té i ell mateix ens resumeix l'essència de la prova: "Hem començat junts amb el Marc Pinsach, però des del final de la primera pujada m'he pogut escapar i he pogut mantenir la diferència per aconseguir la victòria". Una victòria que, d'altra banda, no ha estat gens fàcil, ja que la cursa ha estat molt tècnica, amb trams en què calia fer servir els grampons i altres en què calia encordar-se, detall que ha fet augmentar la duresa de la competició degut als canvis de material que han hagut de realitzar de forma constant els esquiadors.

El Marc Pinsach, que defensava el títol que havia aconseguit la temporada passada, ha tingut mala sort, ja que en el darrer tram li han caigut els esquís de la motxilla. “Tenia el podi assegurat, estava lluitant amb en Marc Solà per la segona posició quan m'han caigut els esquís de la motxilla” es lamentava en Marc. L'esquiador català es va veure obligat a retrocedir per recuperar la càrrega perduda, i tot això, en l'últim tram de la carrera. L'incident l'ha privat de pujar al podi i s'ha vist relegat a la sisena posició de la classificació, lluny de revalidar al títol de Campió d'Espanya aconseguit l'any passat. Era moment de pensar en positiu, “s'aprèn més de la derrota que de la victòria” comentava, “no he tingut cap mena de problema físic i he estat amb els millors”.

A la cursa femenina, amb un recorregut amb trams tècnics format per tres pujades i 1250m de desnivell positiu, la victòria ha estat per la Mireia Miró. Amb aquesta, ja són cinc les vegades seguides que es fa amb aquest títol. “El divendres passat vaig córrer a Àustria i ahir va tocar dia de viatge” comentava la Mireia, “venia una mica cansada de cames però per sort no s'ha sortit massa fort i he pogut agafar un bon rime”. La segona i tercera classificades han estat la Marta Riba i la Maria Fargues respectivament.

En altres categories el podi el formaven:

Promesa Femenina: 1 Naila Jornet, 2 Núria Franquesa
Promesa Masculina: 1 Nil Cardona, 2 Marc Pinsach, 3 Genís Zapater
Júnior Femenina: 1 Marta Garcia, 2 Inka Belles, 3 Ares Izard
Júnior Masculina: 1 Alvaro Sumozas, 2 Oriol Cardona, 3 Joaquim Julià
Cadet Femenina: 1 Laura Balet, 2 Laura Gorina, 3 Maia Martin
Cadet Masculina: 1 Aleix Domenech, 2 Manuel Picón, 3 Iñigo Martínez
Veterà Femenina: 1 Marta Riba, 2 Maribel Martin, 3 Pilar Caixach
Veterà Masculina: 1 Alfons Gaston, 2 Gerard Garreta, 3 Fco. Javier Rodriguez

La veritat és que la temporada de competició no ha fet més que començar. El cap de setmana vinent arriba una altra de les proves importants del calendari, la primera cursa de la Copa del Món a localitat andorrana d'Arcalís.

Foto principal: Jordi Saragossa
Fotografies dels podis: Paco Gorina

Galeria d'imatges