Notícies

Mireia Miró i Gemma Arró, subcampiones d'Europa per equips

Enviada per administrador el 05/Feb/2012 - 18:34

Imatge 0 per Mireia Miró i Gemma Arró, subcampiones d'Europa per equips
Kilian Jornet i Marc Pinsach s'han fet amb una cinquena plaça
La localitat francesa de Pelvoux és des d'ahir i fins el 10 de febrer vinent la capital del món de l'esquí de muntanya. A manca d'un campionat del món per aquesta temporada, els millors esquiadors s'han citat en els Campionats d'Europa que han arrancat avui oficialment amb la prova per equips. Una prova que ha vist el segon lloc de la Mireia i la Gemma, i la sexta del Kilian i el Marc, atletes de la selecció espanyola que estan cridats a ser els grans protagonistes d'aquests Europeus.

La Mireia, que arrossega molèsties en el genoll des de l'estiu, i la seva companya Gemma Arró han fet una actuació excel·lent. Han aconseguit un subcampionat a la cursa per equips després de creuar la línia d'arribada en 2 hores 9 minuts i 5 segons, a poc més de 4 minuts de les guanyadores, la parella suïssa formada per Severine Pont i Marie Troillet. La Mireia descansarà fins dimecres, quan té previst competir a la cursa individual.

Per la seva banda Kilian Jornet i Marc Pinsach han signat un cinquè lloc amb un temps de 2 hores, 1 minut i 1 segon. El Kilian i el Marc, tot i entrar en setena posició, han acabat ocupant finalment la cinquena, ja que l'organització ha sancionat dues parelles per no complir amb el reglament. El seus companys de selecció Marc Solà i Miguel Caballero han ocupat la vuitena plaça.

El recorregut, d'alta muntanya, era molt dur i exigent. Els esquiadors han hagut de superar tres cims amb 1.830 metres de desnivell positiu i 2.480 de negatiu. No obstant això, el gran entrebanc per a tots els participants han estat les baixes temperatures. Això no ha estat un inconvenient perquè els corredors ens brindessin un gran espectacle.“Ha estat una bona carrera amb unes temperatures gèlides”, aquestes eren les paraules de Marc Pinsach en creuar la línia d'arribada. En Kilian i el Marc han lluitat amb el grup de davant, on només els italians Manfred i Lorenzo han pogut escapar-se. Així, la prova per equips en categoria masculina se l'ha emportat la parella italiana formada per Manfred Reichegger i Lorenzo Holzknecht. El Kilian disputarà demà dilluns l'sprint i el Marc tornarà a competir dimecres a la prova individual.

Resultats:

1. Manfred Reichegger / Lorenzo Holzeknecht (ITA) 1h.51:39.
2. Yannick Buffet / Matheo Jacquemoud (FRA) 1h.55.08.
3. Martin Anthamatten / Yannick Ecoeur (SUI) 1h.56:14.

1. Séverine Pont / Marie Triollet (SUI) 2h.05:41
2. Gemma Arró / Mireia Miró (ESP) 2h.09:05
3. Emilie Gex / Maude Mathys (SUI) 2h.11:08

Calendari de competició dels Campionats d'Europa:

Diumenge 5: Equips
Dilluns 6: Sprint
Dimecres 8: Prova individual
Dijous 9: Vertical Race
Dissabte 10: Relleus

Foto principal: ISMF

Informació enviada per Suunto-Competición i Klassmark Trail
Galeria d'imatges