Notícies

Els esquiadors catalans grans protagonistes a la cursa individual dels europeus

Enviada per administrador el 08/Feb/2012 - 19:16

Imatge 0 per Els esquiadors catalans grans protagonistes a la cursa individual dels europeus
Kilian Jornet i Mireia Miró obtenen la plata per darrera de William Bon i Laetitia Roux respectivament

En Marc Pinsach aconsegueix la primera medalla en els Campionats

Avui s'ha disputat la prova reina dels Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya que se celebren a la localitat francesa de Pelvoux, la cursa individual, on els esquiadors catalans han aconseguit excel·lents resultats i han tornat a ser grans protagonistes.

Els esquiadors han fet front als 1.450 metres de desnivell positiu i 1.859 de desnivell negatiu. Es tractava d'un circuit d'alta muntanya molt tècnic, amb zones a peu, on els participants han hagut de coronar tres cims abans de llançar-se per un vertiginós descens fins a la línia d'arribada.

La prova ha estat guanyada pel francès William Bon Mardiona, que ha necessitat 1 h 08 s. 00 m. per completar el recorregut. Només a 39 segons, en una cursa molt ajustada, ha entrat el català Kilian Jornet que s'ha fet amb la medalla de plata, la seva primera medalla en aquests Campionats.

Jornet ha sortit fort, i a la primera pujada s'ha posat al capdavant de la cursa, seguit per un altre grup de corredors entre els que hi havia Bon Mardion. “A la primera pujada m'he pogut escapar una mica i m'he mantingut a la primera posició fins a la tercera pujada. Sabia que havia d'intentar treure el màxim d'avantatge a William perquè no em passes a la baixada, però l'avantatge no ha estat suficient i a l'últim descens que era molt llarg, m'ha atrapat. Després m'he centrat en mantenir la segona plaça fins el final”, comentaba el Kilian al final de la cursa.

El Marc Pinsach ha estat protagonista i ha aconseguit un excel·lent dotzè lloc amb un temps d'1 h 11 s 46 m. Aquest resultat l'ha situat en la tercera posició del podi en la categoria sub 23. És la primera medalla del Marc en aquests campionats.

Més enllà del resultat, el Marc està molt content per les sensacions que ha tingut al llarg de la cursa: “és la primera vegada en tota la temporada que em sento protagonista de la carrera lluitant amb els millors fins al final”. De fet, en Marc s'ha quedat a tan sols tres minuts del guanyador absolut. En relació amb els seus companys de selecció el de Cassà només ha estat superat per Kilian Jornet, que s'ha penjat la medalla de plata.

En noies la guanyadora absoluta ha estat la francesa Laetitia Roux amb un temps d'1 h 19 s 14 m. La segona plaça ha estat per Mireia Miró, que, com ella mateixa comenta: “Estic molt contenta amb aquest resultat perquè és la millor plaça a la qual podia aspirar en condicions normals. La Leti torna a demostrar que està molt en forma.”. Sembla que enguany la Laeititia no perdona i va molt forta.

Amb aquesta la Mireia ja té dues medalles de plata a la butxaca. “Després d'haver corregut el diumenge per equips i el dilluns l'sprint el cansament es comença a notar. Ja des de la sortida ens hem escapat la Leti i jo. Al començament li he intentat aguantar el ritme i poc a poc m'ha anat obrint forat. Aquesta tarda cal descansar bé, ja que demà toca córrer la Vertical Race, la qual serà molt dura amb uns murs que fan por!”, comenta la Mireia després de la cursa d'avui.

Demà més emoció amb la Vertical Race. Desitgem molta sort als nostres representants.

Resultats masculins:

1. William Bon Mardion (FRA) 01:08:00
2. Kilian Jornet Burgada (ESP) 01:08:39
3. Martin Anthamatten (SUI) 01:08:45
...
21. Miguel Caballero
25. Marc Solá
33. Pau Costa
34. Nil Cardona

Resultats femenins:

1. Laetitia Roux (FRA) 01:19:14
2. Mireia Miró (ESP) 01:22:24
3. Séverine Pont (SUI) 01:27:05
...
12. Marta Riba

Calendari de competició dels Campionats d'Europa:

Diumenge 5: Equips
Dilluns 6: Sprint
Dimecres 8: Prova individual
Dijous 9: Vertical Race
Dissabte 10: Relleus

Foto principal: Lluís Giner

Galeria d'imatges