Notícies

Gran dia per als esquiadors catalans a la vertical race dels Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya

Enviada per administrador el 09/Feb/2012 - 17:40

Imatge 0 per Gran dia per als esquiadors catalans a la vertical race dels Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya
Kilian Jornet, campió d'Europa d'esquí de muntanya en la modalitat de vertical race i primer lloc a la classificació combinada

En Marc Pinsach es penja la medalla d'or a la categoria sub 23 amb un 8è lloc de la general

Mireia Miró i Gemma Arró obtenen la plata i el bronze respectivament

La vertical Race és una prova exclusivament de pujada que ha tingut un desnivell positiu de 1.034 metres.

Després de la medalla de plata aconseguida ahir, Kilian Jornet s'ha penjat aquest matí l'or al Campionat d'Europa d'Esquí de Muntanya de Individual Race. L'atleta d'Atòmic ha necessitat 38 minuts i 44 segons per completar el recorregut, en una prova de la qual comentava que "ha estat una cursa molt dura, amb un pendent extremat", i manifestava: "estic molt content per la victòria. Ahir, a la individual, ja vaig tenir molt bones sensacions i vaig estar lluitant fins al final. Avui he pogut mantenir el ritme per aconseguir-la".

Jornet ha mantingut una bonica lluita amb el segon classificat Yanick Buffet, del qual s'ha pogut escapar a la part final del recorregut. "Des d'un principi hem sortit molt ràpids, i ens hem pogut escapar amb Yanick Buffet, amb el qual ens hem anat atacant durant la carrera. En un moment que he vist que es quedava una mica ho he donat tot per intentar marcar les diferències, el que m'ha servit per fer-me amb la victòria final".

Amb aquesta victòria, Jornet també s'ha alçat amb el primer lloc en la classificació combinada d'aquests Europeus d'esquí de muntanya, en la qual es computen els resultats de totes les altres proves: equips, esprint, individual i vertical. "Em fa molt feliç aconseguir la combinada, ja que es tenen en compte totes les carreres, i sens dubte és un bon senyal", comentava el Kilian al finalitzar la prova.

Després de les proves disputades, el Campionat d'Europa d'Esquí de Muntanya entra en la recta final, a l'espera aquest divendres de la prova de relleus.

Per la seva banda el Marc Pinsach, que ahir ja va ser un dels protagonistes a la cursa individual, avui n'ha estat l'actor principal. L'esquiador català s'ha penjat la medalla d'or a la categoria sub 23, la segona dels campionats, ja que ha dominat la prova de principi a fi. A més, en la general absoluta ha aconseguit una excel·lentíssima vuitena posició. El de Cassà només ha necessitat 41 minuts i 34 segons per coronar la cota alta de l'estació, i s'ha quedat a menys de tres minuts del guanyador, el seu amic i company Kilian Jornet.

Vista la duresa del recorregut, el Marc ha decidit guardar-se un punt d'energia pel tram final: “he anat de menys a més”. L'estratègia li ha sortit bé. L'esquiador català ha anat avançant cada un dels seus rivals que estaven acusant el sobreesforç del principi. Més d'un s'ha quedat encallat en els murs vertiginosos per on transcorria la prova. En Pinsach, fins i tot, ha fregat el sisè lloc.

Els Campionats d'Europa d'Esquí de Muntanya tanquen el teló demà amb la cursa de relleus. En Marca Pinsach formarà equip amb en Miguel Caballero, en Marc Solà i en Kilian Jornet. La medalla sembla complicada, però somiar és gratuït.

En noies nova victòria de Leatitia Roux, que aconsegueix la tercera medalla d'or. La segona i la tercera places han estat per la Mireia Miró i la Gemma Arró respectivament.

Amb aquests bons resultats dels esquiadors catalans la jornada d'avui dels Campionats d'Europa ha estat d'aquelles per emmarcar.

Classificació Vertical Race
1. Kilian Jornet (SPA): 38:44 min
2. Yanick Buffet (ITA): 39:43 min
3. Martin Anthamatten (SUI): 40:10 min

Classificació Combinada
1. Kilian Jornet (SPA): 289 punts
2. Martin Anthamatten (SUI): 279 punts
3. Manfred Reichegger (ITA): 246 punts

Galeria d'imatges