Notícies

Campionat de vertical i esprints a Espot i Portainé

Enviada per administrador el 10/Feb/2014 - 23:04

Imatge 0 per Campionat de vertical i esprints a Espot i Portainé
Nil Cardona i Clàudia Galícia en vertical i Javi Martín i Anna Comet en esprints, nous Campions d'Espanya
Espot i Portainé, 8 i 9 de febrer de 2014 - Durant el cap de setmana del 8 i 9 de febrer s'ha disputat el Campionat d'Espanya de vertical i d'esprints.

La primera cita va tenir lloc dissabte amb la prova de vertical a l'estació d'Espot, amb sortida a la cota 1.600 i arribada al punt culminant de l'estació 750 metres per sobre de la sortida.

La neu va acompanyar als participants que es van disputar les medalles en un recorregut molt exigent.

El català Nil Cardona seguit de l'aragonès Manu Merillas i de Luis Alberto Hernández van ser els vencedors en categoria absoluta masculina. Marc Solà i Genís Zapater van ser quart i cinquè respectivament.

Entre les noies, la catalana Claudia Galícia va encapçalar la prova des dels primers metres i va ser la vencedora, seguida de la navarresa Laura Sola i de Marta Riba, també catalana. Maria Fargues va ser quarta i Monica Saez cinquena.

En categoria cadet els vencedors van ser la navarresa Maialen Uriz, seguida de Júlia Massagué i de Carla Martínez i el català Aribau Portillo, seguit d'Ernest Lòpez i Josu Martínez. I en categoria júnior la catalana Laura Balet, seguida d'Helena Salvany i de Míriam Martínez i el també català Joan Reyné, seguit d'Andreu Sarrà i Iñigo Martínez van completar el podi masculí.

Durant la jornada de diumenge va tenir lloc el Campionat d'Espanya d'esprints a l'estació de Portainé, amb un recorregut llarg i molt ben traçat.

El madrileny Javi Martín es va penjar l'or i els catalans Genís Zapater i Gerard Vila, la plata i el bronze respectivament. Entre les noies, Anna Comet va ser la vencedora, seguida de Clàudia Galícia i de Mireia Miró, totes de la selecció catalana.

En categoria cadet la catalana Júlia Massagué es va penjar l'or i les basques Carla Martínez i Celia Olivar van completar el podi. En homes, el basc Pablo Odériz seguit del navarrès Josu Martínez i el també basc d'Iñigo Pascual van ser els vencedors i en categoria júnior, Laura Balet va repetir en el lloc més alt del podi, seguida de Erola Bisquert i de Marta Rus, totes elles catalanes. Entre els homes, el basc Iñigo Martínez, seguit del madrileny Antonio Alcalde i el català Aleix Domenech es van dur les medalles espanyoles.

Les properes proves del circuit seran les següents:

9 de març de 2014, Campionat d'Espanya individual a Formigal. Organitza el Club de Muntanya Pirineus.

6 d'abril de 2014, Campionat d'Espanya per Equips a Vall de Núria. Organitza el Centre Excursionista d'Olot.