Notícies

Kilian Jornet ha estat escollit aventurer de l'any 2014 per la revista National Geographic

Enviada per administrador el 12/Feb/2014 - 22:24

Imatge 0 per Kilian Jornet ha estat escollit aventurer de l'any 2014 per la revista National Geographic
Kilian Jornet ha estat escollit per votació popular aventurer de l'any 2014 de National Geographic, la web dels quals va rebre el rècord històric de 75.000 vots

L'atleta d'Atomic ha estat seleccionat entre altres 12 aventurers que per les seves gestes van destacar durant el 2013, on es va valorar l'aventura, l'exploració, la conservació del medi i la humanitat

“Ser aventurer de l'any de National Geographic és important per a mi. És el reconeixement d'una revista que he llegit des que era petit, i que representa valors que comparteixo, com la natura i l'aventura”

A causa d'aquesta distinció Kilian Jornet no podrà estar present en el Campionat d'Europa d'Esquí de Muntanya, que aquest cap de setmana se celebra a Andorra, ja que està a Nova York, on aquest matí ha rebut el premi en el programa matinal ‘Morning’ de la cadena americana CBS

Barcelona, 12 de febrer de 2014 - Kilian Jornet ha estat escollit per votació popular aventurer de l'Any 2014 de National Geographic. L'atleta d'Atomic va ser seleccionat entre altres 12 aventurers que van destacar per les seves gestes d'exploració, aventura, amor per la muntanya i humanitat. El lloc web de National Geographic va rebre més de 75.000 vots en línia, el rècord de totes les edicions celebrades fins ara d'una distinció que va començar a lliurar fa nou anys.

Entre les gestes que es destaquen de Kilian sobresurten l'ascens i el descens del Mont Blanc, la muntanya més alta dels Alps, en menys de 5 hores i també l'ascens i descens del Cerví en un temps rècord de 2 hores i 52 minuts, dues de les cites fixades en el calendari del projecte de Kilian Jornet: 'Summits of my life', iniciativa amb la qual Jornet vol establir rècords de velocitat en sis de les muntanyes més altes del món, i del que ell mateix destacava que “els rècords i les marques només han de ser importants mentre correm, un cop a baix han de desaparèixer. En aquest projecte no es tracta només de superar marques o pujar pics de forma ràpida i amb poc material. Es tracta de transmetre valors”.

“Sentir que el que faig pugui inspirar algú m'importa i em motiva”

Kilian Jornet es mostrava molt content amb aquest premi. Reconeixia que ser escollit aventurer de l'any per National Geograhic significava molt per a ell, i destacava que “el més emocionant és que aquest premi vingui de la gent. Vull donar les gràcies a tots els que m'han votat i a tots els que m'han donat suport des que vaig començar amb això. Sentir que el que faig pot inspirar a algú, que això els faci sortir a la recerca dels seus somnis, és el que realment m'importa i em motiva”.

“Kilian exemplifica l'esperit de l'aventura més autèntica”

Per la seva banda, Mary Anne Potts, editora de l'edició en línia de National Geographic, afegia que “Jornet exemplifica l'esperit d'aventura en el sentit més autèntic de la paraula. Ha demostrat una i una altra vegada que els límits estan fets per trencar-los, i la seva llista cada vegada més llarga de reptes acomplerts és realment inspiradora”.

'Summits of my life' va començar l'any 2012, i de cara a aquest any Kilian Jornet intentarà els rècords al McKinley de 6.186 m, l'Aconcagua de 6.959m i l'Elbrus de 5.642m, a l'espera del clímax aventurer del 2015, quan intentarà l'ascens i el descens de l'Everest de 8.848m; gestes que, com en els reptes aconseguits fins ara, intentarà aconseguir sense assistència i en el menor temps possible.

Galeria d'imatges