Notícies

Marc Pinsach, al campionat d'Europa d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 12/Feb/2014 - 14:07

Imatge 0 per Marc Pinsach, al campionat d'Europa d'esquí de muntanya
L'esquiador Marc Pinsach participarà en les dues proves del Campionat d'Europa d'esquí de muntanya

Les proves es disputaran a Andorra aquest proper cap de setmana, i s'espera una notrida representació d'esquiadors europeus

“Uns campionats d'Europa no són gaire diferents d'una Copa del Món, ja que els participants som gairebé els mateixos. Això sí, aquesta prova l'afronto amb ganes i molt confiat de veure que estem allà amb disposició de guanyar a gairebé tothom i ben a prop dels llocs d'honor. Ara només falta tenir un dia inspirat, estar ben concentrat, fer bé les coses i esperar que la bona condició física que gaudeixo aquest any em permeti pujar llocs a la classificació”, declarava Marc Pinsach abans de la cursa

Vall Nord (Andorra), 12 de febrer de 2014 - Marc Pinsach es prepara per disputar el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya. La cita, que reunirà als millors esquiadors del vell continent es disputarà a Font Blanc (Andorra) a partir del proper 14 de febrer.

L'esquiador de Cassà té previst participar tant en la vertical race com en la prova individual, i en les dues perseguirà el mateix objectiu: intentar millorar els resultats que ha aconseguit fins ara a la Copa del Món. Segons declarava: “Uns campionats d'Europa no són gaire diferents d'una Copa del Món, ja que els participants som gairebé els mateixos. Això sí, aquesta prova l'afronto amb ganes i molt confiat de veure que estem allà amb disposició de guanyar a gairebé tothom i ben a prop dels llocs d'honor. Ara només falta tenir un dia inspirat, estar ben concentrats, fer bé les coses i esperar que la bona condició física que gaudeixo aquest any em permeti pujar llocs a la classificació.”.

El Campionat s'inaugurarà divendres amb la vertical race, que es disputarà al sector d'Arinsal. Sortint del peu de pista de les Marrades, els esquiadors hauran de superar 730m de desnivell abans d'arribar a la meta, situada al replà del Port Negre (2320m).

Pel que fa a la prova individual, aquesta es disputarà a Arcalís, amb sortida des de la cota més baixa i amb arribada als Planells. Una cursa amb 4 pujades i 1880m de desnivell positiu en els quals els esquiadors hauran de pujar fins a cims situats a 2700m. Segons declarava Pinsach: “Pel que fa als rivals, segurament les primeres posicions ens les disputarem amb francesos i italians, que són els més nombrosos i els que estan tenint més bons resultats últimament”.

Les dues curses es disputen a l'estació d'esquí de Vall Nord per la qual cosa el públic i l'ambient estan assegurats. Tal i com comentava Pinsach: “Estic segur que seran unes bones curses. Els andorrans són molt bons organitzadors i sempre fan una gran feina per treure traçats atractius tant pel públic com pels corredors encara que les condicions siguin complicades. A més, córrer a Andorra és com córrer a casa. Tothom et coneix i t'anima, i això sempre és motivant. A més, també hi juga al nostre favor el fet que portem aquí tota la setmana per anar reconeixent i familiaritzant-nos amb els recorreguts”.

La primera cita serà el proper divendres 14 a les 9h 30 amb la Vertical Race.