Notícies

Bon paper català als Campionats d'Europa d'esquí de muntanya

Enviada per administrador el 16/Feb/2014 - 20:58

Imatge 0 per Bon paper català als Campionats d'Europa d'esquí de muntanya
Marc Pinsach finalitza setè i desè en el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya, aconseguint la millor posició dins el combinat nacional

Les proves s'han disputat a Andorra aquest cap de setmana amb una prova de cronoescalada i una cursa individual

“Estic molt content del cap de setmana. M'he trobat molt bé en les dues curses i he aconseguit els resultats esperats, confirmant la regularitat que estic tenint aquesta temporada”, declarava Marc Pinsach

Vallnord (Andorra), 16 de febrer de 2014 - Aquest cap de setmana s'ha disputat el Campionat d'Europa d'esquí de muntanya a Andorra. Marc Pinsach ha estat el millor esquiador del combinat nacional, amb un setè i un desè lloc aconseguit en les dues proves disputades.

El divendres es va disputar la vertical race, una pujada de 730m de desnivell que va a posar a prova les capacitats de resistència i velocitat dels atletes. Els representants de l'equip d'Itàlia van dominar la prova des de l'inici, marcant un temps molt ràpid. Pinsach anava al segon grup, i va adjudicar-se finalment el setè lloc amb un temps de 28:19:68, firmant el millor resultat de la temporada. Pinsach declarava: “Va ser una cursa dominada pels italians, que estan en un bon moment de cursa. Per part meva vaig aconseguir finalitzar setè, un resultat molt positiu”.

Aquest matí s'ha disputat la prova individual, amb un traçat de 1880 metres de desnivell. Les condicions meteorològiques no han estat ideals, i la boira, la neu i el vent han acompanyat els esquiadors durant el recorregut. Tal i com comentava Pinsach: “Ha estat una cursa molt dura i molt llarga, amb molt mala visibilitat. Però vaja, la muntanya és així, i hem de ser capaços de competir en totes les condicions”. Pinsach ha estat al grup del capdavant durant tot el recorregut, i ha finalitzat la cursa en desena posició, amb un temps de 2h01. El podi ha estat composat finalment pel francès William Bon Mardion, i els italians Matteo Eydallin i Manfred Reichegger.

El resultat del cap de setmana satisfà al de Cassà: “Estic molt content del cap de setmana. M'he trobat molt bé en les dues curses i això s'afegeix a la regularitat que estic tenint aquesta temporada. És un resultat molt bo pel Campionat d'Europa que espero que pugui continuar en les proves que falten per la Copa del Món”.

Així doncs, i malgrat les absències d'alguns membres del combinat, Pinsach anota els millors resultats de l'equip masculí, confirmant un cop més el bon moment de forma que viu l'esquí de muntanya al país.

Crèdit imatge: ISMF Press Office